Tein tämmöisiä hirssirieskoja tänään, kun päätin alkaa tyhjentämään kaappeja kaikenmaailman jauhoista mitä tuli mun "gluteenittoman viikon" aikana osteltua.Ohje löytyy yhteishyvän nettisivuilta. IMG_20140406_153307-normal.jpg

Tässä vielä ohje siltä varalta että linkki ei toimi: 

HIRSSIRIESKAT

10 kappaletta
 
 
 
 
3 dl
piimää
25 g
juoksevaa margariinia tai voita
2 dl
hirssihiutaleita
1 dl
perunahiutaleita (Mummon)
0,8 tl
suolaa
2 rkl
perunajauhoja
 
Sekoita piimän joukkoon rasva, hirssi- ja perunahiutaleet, suola sekä perunajauhot. Kääntele ainekset tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi.Pyöritä leivinpöydällä tanko ja leikkaa kymmeneen palaan. Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille ja painele litteiksi rieskoiksi. Vedä veitsellä ristiviiltokuviot pintaan. Paista rieskat 250-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia. Rieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina.
 

IMG_20140406_154928-normal.jpg

Tein huvikseni kahdenlaisia.